Autócent Kft. Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. A ŠKODA AUTO túlteljesítette az európai flottaszintű szén-dioxid-kibocsátási célértéket
2022.02.02.
Újdonság a ŠKODA-ról

A ŠKODA AUTO túlteljesítette az európai flottaszintű szén-dioxid-kibocsátási célértéket

Az Európai Unió országaiban, illetve Norvégiában és Izlandon forgalomba helyezett járműflotta átlagos szén-dioxid-kibocsátási értéke a tavalyi évben114,8 g/km volt, ami 3 g/kilométerrel jobb, mint a 2021-re kitűzött célérték

skoda

·         Az Európai Unió országaiban, illetve Norvégiában és Izlandon forgalomba helyezett járműflotta átlagos szén-dioxid-kibocsátási értéke a tavalyi évben 114,8 g/km volt, ami 3 g/kilométerrel jobb, mint a 2021-re kitűzött célérték

·         Sikerrel mutatkozott be a tisztán elektromos SUV ENYAQ iV: az Európai Unió országaiban, Norvégiában és Izlandon összesen 39 000 ügyfél vehette át az újdonságot, amely több nemzetközi díjat is begyűjtött a tavalyi évben

·         2030-ra az összes, Európában értékesített ŠKODA jármű 50-70 százaléka tisztán elektromos lesz


Mladá Boleslav/Budapest, 2022. február 4. – A tavalyi évben a ŠKODA AUTO túlteljesítette az Európai Unió tagországaiban, illetve Norvégiában és Izlandon kiszállított autók után mért flottaszintű szén-dioxid emissziós célértéket. A 2021-ben kiszállított összes modell átlagos szén-dioxid-kibocsátási értéke 114,8 g/km volt, ami 3 g/kilométerrel alatta marad az Európai Unió által meghatározott limitnek. A tisztán elektromos járművek megnövekedett aránya különösen csökkentette az átlagos emissziós értékeket, jelentősen hozzájárulva ezzel a célérték teljesítéséhez.


A ŠKODA AUTO teljes gőzzel folytatja járműflottájának dekarbonizációját. 2021-ben a cseh autógyártó – a 27 600 plug-in hibrid mellett - közel 43 400 tisztán elektromos járművet szállított ki összesen az Európai Unió tagországaiban, illetve Norvégiában és Izlandon.

Sikerrel mutatkozott be a tisztán elektromos ENYAQ iV SUV modell

A tisztán elektromos ENYAQ iV SUV modellnek kiemelt szerepe van abban, hogy az Európai Unió országaiban illetve Norvégiában és Izlandon sikerült a flottaszintű szén-dioxid-kibocsátási értékeket teljesíteni. Ezekben az országokban a cseh autógyártó már közel 39 000 járművet adott át ügyfeleinek. 2021-ben a legnagyobb darabszámban eladott elektromos jármű Hollandiában és Csehországban is a ŠKODA AUTO újdonsága volt. Az ENYAQ iV ezen kívül számos nemzetközi díjat nyert, többek között a 2021-es Arany Kormánykerék elismerést. Emellett az ENYAQ iV egyike azon hét modellnek, amely az európai Év Autója verseny döntőjébe jutott. Ennek győztesét a hó végén hirdetik ki.

2030-ra még legalább három tisztán elektromos modell érkezik

A „NEXT LEVEL - ŠKODA STRATEGY 2030” stratégia részeként a vállalat 2030-ra még legalább három további tisztán elektromos modell bevezetését tervezi, amelyek mind az ENYAQ iV alatt maradnak méret, illetve ár szempontjából is. A piaci körülmények alakulásától függően a cél az, hogy a ŠKODA márka európai értékesítésén belül a tisztán elektromos modellek aránya elérje az 50-70 százalékot. A vállalat célja, hogy a flottaszintű kibocsátási értéket 50 százalékkal csökkentse a 2020-ban mérthez képest.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.